Comanda in valoare de 200 LEI sau o cutie cadou și bucura-te de TRANSPORT GRATUIT

Mierea pentru diabet. Este sigură?

Despre miere Mierea pentru diabet. Este sigură?
Fagure miere naturala Honey's Den

Mierea pentru diabet. Este sigură?

Unele persoane folosesc mierea ca îndulcitor în timpul coacerii sau ca adaos la cafea și ceai. Dar este mierea sigură de consumat pentru diabetici? Pe scurt, da, dar numai în anumite circumstanțe.

Persoanele cu diabet trebuie să-și regleze și să-și gestioneze consumul de zahăr și carbohidrați. Ca urmare, nu trebuie să se abțină de la toate dulciurile. Atunci când este consumată cu moderație, mierea nu doar că este lipsită de riscuri, ci are și caracteristici anti-inflamatorii care pot reduce problemele diabetului.

Ce impact are mierea asupra nivelului de zahăr din sânge?

Deoarece mierea este un carbohidrat și un zahăr natural, este logic să influențeze glicemia. Cu toate acestea, a fost observat faptul că impactul mierii este mai mic decât cel al zahărului.

Într-un studiu din 2004, a fost examinat impactul mierii și zahărului de masă asupra nivelului de zahăr din sânge. Participanții la acest studiu au fost persoane cu și fără diabet de tip 1. S-a observat că ingestia de miere crește mai întâi nivelul zahărului din sânge la grupul de diabetici la 30 de minute după consum. Dar după un timp, nivelul de zahăr din sânge al participantului a scăzut și a rămas acolo timp de două ore. Acest lucru îi face pe cercetători să creadă că mierea, spre deosebire de zahărul de masă, poate provoca o creștere a insulinei, care este un hormon important pentru controlul zahărului din sânge.

Este riscant să consumi miere dacă ai diabet?

Mierea are un gust mai dulce decât zahărul, prin urmare este necesară o cantitate mai mică de miere față de zahăr.

Deoarece mierea poate afecta glicemia, aceasta și alți îndulcitori trebuie evitați până când diabetul este sub control. Dacă diabetul este bine controlat, mierea poate fi consumată doar dacă este naturală pură, organică sau crudă. Aceste tipuri sunt mai sigure pentru persoanele cu diabet, deoarece mierea complet naturală nu are zahăr adăugat.

Există beneficii ale consumului de miere de către diabetici?

Un beneficiu al consumului de miere este că poate crește nivelul de insulină și poate ajuta la controlul glicemiei. Înlocuirea zahărului cu miere poate fi, de asemenea, benefică, având în vedere că mierea este o sursă de antioxidanți și are proprietăți antiinflamatorii. 

O dietă bogată în antioxidanți poate îmbunătăți modul în care organismul tău metabolizează zahărul, iar proprietățile antiinflamatorii ale mierii ar putea reduce complicațiile diabetului. Totodată, reducerea inflamației din corp poate duce la rezistență mai scăzută la insulină, adică un răspuns mai bun al organismul la insulină.

Poate mierea să prevină diabetul?

Chiar dacă mierea poate crește nivelul de insulină și poate ajuta persoanele cu diabet să-și controleze zahărul din sânge, nu pare să existe nicio cercetare concludentă care să susțină mierea ca factor preventiv pentru diabet. Acest lucru ar putea fi totuși plauzibil.

Cercetătorii au descoperit o posibilă legătură între miere și un indice glicemic mai scăzut. Într-un studiu pe 50 de persoane cu diabet de tip 1 și 30 de persoane fără diabet de tip 1, cercetătorii au descoperit că, în comparație cu zahărul, mierea a avut un efect glicemic mai scăzut asupra tuturor participanților. 

De asemenea, participanților la studiu le-a crescut nivelul de peptidă C, o substanță eliberată în fluxul sanguin atunci când organismul produce insulină. Un nivel normal de peptidă C înseamnă că organismul produce suficientă insulină. 

Concluzii 

Mierea este un îndulcitor natural care ar putea avea un efect pozitiv asupra indicelui glicemic. Dar, ca și în cazul oricărui tip de îndulcitor, moderația este cheia.

Discutați cu medicul dumneavoastră înainte de a adăuga miere în dieta dumneavoastră. Mierea nu este potrivită pentru toată lumea, inclusiv pentru persoanele care trebuie să-și scadă nivelul zahărului din sânge. Dacă mănânci miere, asigură-te că este miere organică, crudă sau pură, care nu conține zaharuri adăugate.

Poți cumpăra miere 100% naturală de aici.

Lasă un răspuns