Comanda in valoare de 200 LEI sau o cutie cadou și bucura-te de TRANSPORT GRATUIT

Este mierea toxică în ceaiul fierbinte?

Despre miere Este mierea toxică în ceaiul fierbinte?
Este mierea toxica in ceai fierbinte?

Este mierea toxică în ceaiul fierbinte?

Tot mai des auzim faptul că mierea devine toxică atunci când aceasta este pusă în ceai sau alte băuturi fierbinți.

Este acesta un mit?

Haideți să vedem ce se întâmplă atunci când mierea este supusă unor temperaturi înalte.

Mierea, ca și structură chimică, este o combinație între fructoză, glucoză, enzime, proteine și vitamine. În momentul în care mierea este adusă la temperaturi înalte prin adăugarea în ceai fierbinte sau băuturi foarte calde, pot avea loc două fenomene: 

  • Enzimele și o parte din vitamine sunt distruse la temperaturi mai mari de 45-50 grade Celsius. Prin urmare, mierea va rămâne un îndulcitor cu mai puține beneficii asupra sănătății;
  • Se deshidratează zaharurile din miere. Prin acest proces chimic, se formează aldehida hidroximetilfurfural, cunoscută și după forma sa scurtă – HMF.
Devine mierea toxică la temperaturi înalte? 

Nu, atâta timp cât aceasta este 100% naturală. O miere naturală supusă unor temperaturi crescute va avea o cantitate foarte mică de HMF, nesemnificativă pentru a putea ridica problema toxicității mierii. Însă, cu cât mierea are mai mult zahăr adăugat, cu atât nivelul HMF crește, prin urmare, poate deveni un aliment toxic. 

Să luăm și un exemplu…

Mierea de Manuka este una dintre cele mai renumite tipuri de miere pentru beneficiile sale superioare asupra organismului. Într-o linguriță de miere de Manuka se află enzime, antioxidanți, vitamine și minerale. Prin amestecul acesteia cu alimente fierbinți, o mare parte din proprietăți se pierd, acest produs minune (și scump) își pierde mare parte din beneficii.

În concluzie, este doar un MIT faptul că mierea naturală devine toxică la temperaturi înalte. Aceasta doar își pierde proprietățile nutritive și ramâne un îndulcitor sănătos și ușor de digerat. 

Miere 100% naturală, neprocesată degradant pe www.honeysden.ro.

Lasă un răspuns