Vin fiert cu miere- Băutură perfectă de crăciun
Străzile orașului au fost deja acoperite de zăpadă, gerul îți strânge nasul și colindele de Crăciun se aud peste tot? Acesta este un semn! Este momentul să bei un vin fiert gustos!
Această băutură caldă și aromată este consumată în țările europene încă din Evul Mediu. La acea vreme, vinul fiert era băutura favorită la târgurile de Crăciun și pe tot timpul sărbătorilor de iarnă. Din fericire, această tradiție nu s-a schimbat de atunci.
Pentru vinul fiert perfect avem nevoie de vin roșu (vinul Bordeaux se potrivește cel mai bine) și set de condimente. Regula principală este să nu fierbeți băutura. *
Timp de preparare: 20 minute
Porții: 3-4
Dificultate: foarte ușor
Ingrediente: Băutură de crăciun – Vin fiert cu miere
- 3 – 4 linguri de miere de rapiță Honey’s Den
- 100ml de apă
- 1 sticlă de vin roșu sec (750ml)
- 5-6 cuișoare întregi
- 1 linguriță de nucșoară măcinată
- 1 baton de scorțișoară sau 1/2 linguriță de scorțișoară măcinată
- ghimbir (o rădăcină de aprox. 2cm)
- 1/2 portocală
- 1/2 măr
- 50ml de cognac
- coaja de la o lămâie
Preparare băutură de Crăciun – Vin fiert cu miere
- Într-un ibric, se fierb toate condimentele în apă timp de 2 minute. După două minute, se oprește focul, se acoperă oala cu un capac și se lasa 15 minute.
- Se taie portocala și mărul și se pun cu coaja de lamaie într-o oală. Se toarnă vinul, se adaugă mierea și se țin la foc mic, dar nu se fierb! Tot acum se adaugă și coniacul.
- La final se toarnă apă cu condimente în vin și se încălzește până când spuma dispare (aproximativ la 70 de grade). Se lasă băutura să se răcească timp de 10 minute pentru un gust și o aromă bogată.
- Vinul fiert se toarnă în pahare înalte și se poate decora cu un baton de scorțișoară și fielii de portocală sau lămâie.
Poftă bună și sărbători fericite!