Comanda in valoare de 200 LEI sau o cutie cadou și bucura-te de TRANSPORT GRATUIT

Biscuiți de crăciun cu miere și pecan

Retete Biscuiți de crăciun cu miere și pecan
Biscuiți de Crăciun cu nuci pecan și miere Honey's Den

Biscuiți de crăciun cu miere și pecan

Această rețetă de biscuiți fragezi cu miere și nuci pecan este pentru Crăciun sau Revelion. Cu un conținut redus de zahăr, cu miere și scorțișoară, acești biscuiți de Crăciun pot fi serviți cu lapte sau ceai și pot fi o gustare rapidă și gustoasă în perioada sărbătorilor. (sursă)

Timp de preparare: 30 minute

Timp de coacere: 20 minute

Porții: 30 de biscuiți

Sursă rețetă

INGREDIENTE-BISCUIȚI DE CRĂCIUN CU MIERE
  • 45g miere polifloră Honey’s Den
  • 260g de făină
  • 130g de unt rece tăiat cubulețe
  • 225g cremă de brânză
  • 30g zahăr
  • 200g nuci pecan
  • 1 linguriță de unt topit
  • 1/2 linguriță de scorțișoară
PREPARARE BISCUIȚI DE CRĂCIUN CU MIERE
  1. Se pune făina într-un castron mare, peste care se adaugă untul rece și crema de brânză. Se amestecă cele 3 ingrediente până amestecul se transformă în firmituri grosiere.
  2. Aluatul obținut se împarte în două părți egale și se lasă în frigider pentru două ore.
  3. După cele două ore, se preîncălzește cuptorul la 170°C.
  4. Zahărul împreună cu 130g de nuci pecan se pun într-un blender și se mărunțesc fin. Totul se transferă într-un bol mic, se amestecă cu cele 45g de miere polifloră Honey’s Den, lingurița de unt topit și scorțișoara.
  5. Pe o suprafață plată presărată cu faină, se întinde o porție din aluat până când are o grosime de aproximativ jumătate de centimetru. Se taie în forme rotunde cu un diametru de aproximativ 5cm.
  6. Pe o jumatate a cercurilor decupate, se pune o linguriță plină de umplutură și se acoperă cu cealaltă jumătate. Marginile se apasă cu o furculiță.
  7. Biscuiții se trensferă pe o foaie de copt, se ung cu miere și se presară restul de nuci pecan pe deasupra.
  8. Se lasă la cuptor timp de 18-22 minute sau până se rumenesc.
Se lasă la răcit câteva minute și se servesc cu lapte sau ceai. Poftă bună!

Lasă un răspuns