
Biscuiți de crăciun cu miere și pecan
INGREDIENTE-BISCUIȚI DE CRĂCIUN CU MIERE
- 45g miere polifloră Honey’s Den
- 260g de făină
- 130g de unt rece tăiat cubulețe
- 225g cremă de brânză
- 30g zahăr
- 200g nuci pecan
- 1 linguriță de unt topit
- 1/2 linguriță de scorțișoară
PREPARARE BISCUIȚI DE CRĂCIUN CU MIERE
- Se pune făina într-un castron mare, peste care se adaugă untul rece și crema de brânză. Se amestecă cele 3 ingrediente până amestecul se transformă în firmituri grosiere.
- Aluatul obținut se împarte în două părți egale și se lasă în frigider pentru două ore.
- După cele două ore, se preîncălzește cuptorul la 170°C.
- Zahărul împreună cu 130g de nuci pecan se pun într-un blender și se mărunțesc fin. Totul se transferă într-un bol mic, se amestecă cu cele 45g de miere polifloră Honey’s Den, lingurița de unt topit și scorțișoara.
- Pe o suprafață plată presărată cu faină, se întinde o porție din aluat până când are o grosime de aproximativ jumătate de centimetru. Se taie în forme rotunde cu un diametru de aproximativ 5cm.
- Pe o jumatate a cercurilor decupate, se pune o linguriță plină de umplutură și se acoperă cu cealaltă jumătate. Marginile se apasă cu o furculiță.
- Biscuiții se trensferă pe o foaie de copt, se ung cu miere și se presară restul de nuci pecan pe deasupra.
- Se lasă la cuptor timp de 18-22 minute sau până se rumenesc.